Zamanın kalbine yolculuk

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Zamanın kalbine yolculuk
“Tanrının Halkı’nın, Allah ile başı dertte”

Geçen gün Mehmet Ali Bulut’un yeni kitabı Hayat Yayınları arasında çıktı.  “Tanrının Halkı’nın, Allah ile başı dertte” adını taşıyan kitap aslında Yahudi inancında kıyameti, “Tarihin sonu”nu, “Zamanın sonu”nu konu alıyor. 

Birçok kişi Fukuyama “Tarihin sonu’nu yazınca bunu Fütüristik bir deneme olarak gördü. Aslında Huntington’un “Medeneniyetlerarası Çatışma”sı da, Fukuyama’nın “Tarihin sonu” da aynı kaynaktan beslenen, yönlendirilen bir çalışmaydı. Lucifer’in katipleri boş durmuyorlar. Bazan politikacı, bazan bilim adamı, sanatçı, işadamı, asker, filozof kimliği ile karşımıza çıkıyorlar. Bazan başında sarık, bazan boynunda haç, bazan elinde Menora ya da ateist, lezbiyen, homoseksüel fark etmiyor.

Nefsini Şeytana adamış kadrolarda şeyh de var fahişe de..

Tanrı’nın halkı” kim? Tabii ki (!) Yahudiler. Bulut, Yahudi teolojisinden yola çıkarak, Siyonistlerin İslam dünyasına karşı düşmanlıklarının arka planını incelemiş kitabında.

Her Yahudi Siyonist değil. Yahudiler içinde de her tip insan var. Hristiyanlar da aynı. Onların içinde Siyonist olanlar da var. Mesela Evangelikler o grubtalar.

Hristiyanların kıyamet teolojileri daha farklı. “Tarihin sonu” onlar için Ege’de 7 kilise bölgesindeki birtakım işaretlerin ortaya çıkması ile başlayacak.

Yahudiler Hz. İsa’yı Mesih kabul etmedikleri için onlar kendi Meşiah’larını bekliyorlar. Hristiyanlar ise Mesih’in geri dönüşünü. İslam dünyasında ise Mehdi bekleyişi var. İslam dünyasındaki Mehdi beklentisi yanında bir de Deccal var. Hristiyanlar “Anti Chirist”den söz ediyorlar.

İslam dünyasında da özellikle Mehdiyet konusunda tek görüş yok. Şia’da bu konu iman meselesi gibi anlaşılıyor. Gelecek Mehdi, Şia imamı Hasan el Askeri’nin kayıp oğlu. Sünni gelenekte, bir görevlendirmeden söz ediliyor ve çok sayıda hadiste yer aldığı için “Tevatür” seviyesinde bir delil kabul edilir. Ama hadisçiler, bu rivayetlerin sahihliği konusunda şüphecidirler.

Kur’an-ı Kerim’de kıyamete ilişkin, Dabbetül Arz, Yecüc-Mecüc ve Bir Sekine / Sandıktan söz edilir. Mukaddes emanetlerin içinde yer aldığı bir sandık bu. Hristiyanlar Yecüc-Mecüc de Gog-Magog da derler. Luteryenler Türkleri Gog-Magog’la ilişkilendirirler. İslam  geleneğinde önce Moğollar mı dense de daha sonra Çinliler olabileceğini düşünenler mevcut. Yaygın görüş, Zülkarneyn olayındaki sedden haber veren ayetteki müfsid kavmin, Kaf dağı çevresinden zuhur edeceği düşünülür.

Anadolu coğrafyası kıyamet coğrafyasının tam ortasında yer alır. El Bab, Melheme-i Kübra ya da Armegedon’un gerçekleşeceği Amik Ovasına açılan kapıdır. Hemen aşağıda ilk cinayetin işlendiği Şam ve kıyametin şifresinin saklı olduğu Kudüs var. Irak kara gömleklilerin zuhur edeceği Babil’dir. Doğu bölgesi Horasan’dan gelenlerin geçiş güzergahındadır. Kafkasya Kaf dağının coğrafyasıdır. Egedeki 7 kilise, İzmir, Manisa ve Muğla bölgesinde bulunur. Bunlar: Efes (Ephesos / Selçuk), İzmir (Smyrna), Bergama (Pergamon), Salihli (Sardes), Alaşehir (Philadelphia), Denizli (Laodikeia), Akhisar (Thyateira). Yukarıda Selanik, aşağıda Rodos’u da not etmek gerekir. Güneyde Tarsus önemli bir nokta. Mekke, Medine, Kudüs, Kıbrıs, Antalya, Konya, Afyon, Eskişehir, Kütahya, Bilecik, Bursa. Bu iller önemli. Hatay Antep, Maraş, Kilis ve Urfa’da. Bu illeri bir kenara not edin. Suriye ve Irak’ın tamamı, İran, Kuveyt, Ürdün ve Lübnan’ı ve Mısır’ı da bir kenara not edin. İncil’de Yuhanna’nın Apokalipsi yani “Mahşer günü kehaneti” ile ilgili bölüm onlara göre olacakları anlatır. Bu kehanetlere göre kan, gözyaşı, terör, tabi afetler 7 evrede insanlığın başına gelecektir. Hristiyan dünyasında Kehanet “Keramet” olarak anlaşılır. Bakın Hristiyan dünyanın zihin dünyasında bu kehanetler vardır ve sonuçta bu coğrafya Müslümanların ve Yahudilerin kontrolü altındadır.

yazının devamı için tıklayın

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
5. Avrupa Birliği Üyesi Güney Avrupa Ülkeleri ZirvesiÖnceki Haber

5. Avrupa Birliği Üyesi Güney Avrupa Ülk...

Adanada ATMde düzenek bulunduSonraki Haber

Adanada ATMde düzenek bulundu

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!