Büyükşehirleri Bizim Sayemizde Kazandılar

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Büyükşehirleri Bizim Sayemizde Kazandılar
HDP’li Mithat Sancar’dan ittifak itirafı... Bizim sayemizde büyükşehir belediyesini kazandılar

HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, CHP ve İYİ Parti ile 2019 seçimlerinde ittifak yaptıklarını söyledi. Büyükşehir belediyelerini bu sayede kazandıklarını söyleyen Sancar’ın sözlerine karşılık iki partiden ne tür açıklama gelecek merak konusu oldu.

2023 yılının Haziran ayında yapılması planlanan Cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimi öncesinde siyasi kulisler oldukça hareketli. Cumhur İttifakı’nın adayı Cumhurbaşkanı Erdoğan olurken muhalefetteki belirsizlik ise sürüyor. CHP liderinin aday olmak istediği ancak 6’lı masanın bu duruma sıcak bakmadığı iddia edilirken ‘Kazanacak aday’ arayışında henüz bir isim belli değil.

MANSUR YAVAŞ VE EKREM İMAMOĞLU ÇIKMAZI

Her ne kadar İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın adı geçse de CHP lideri iki ismin de belediye başkanlık görevlerine devam etmesini istedi. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ise her iki isme de sıcak baktığını ve onay verdiklerini katıldıkları canlı yayında söyledi.

AKŞENER’İN SÖZLERİNE HDP’DEN CEVAP

Tüm bunlar yaşanırken HDP’den gelen itiraf gibi sözler siyaset camiasında gündem oldu. HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar katıldığı canlı yayında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Akşener’in ‘HDP ile aynı masada olmayız’ restini de değerlendiren Sancar 2019 yılındaki seçimlere ilişkin değerlendirmelerde bulundu.
 

SANCAR: İSTANBUL BİZİM SAYEMİZDE KAZANILDI

Sancar, İstanbul ve büyükşehirlerde belediyelerin HDP desteğiyle kazanıldığını söylerken “Herkes biliyor ki, o seçimler bizim verdiğimiz destekle kazanıldı. Bazen orada da kafa karışıklığı yaratılıyor. Allah'ınızı severseniz İstanbul seçimlerinde bizim İstanbul'daki oy oranımız Türkiye ortalamasının üstündedir. Yüzde on altılardadır. Bizim İstanbul seçimlerinin kazanılmasında desteğimiz, bu politikamız sadece o değil bütün büyükşehir belediyelerinde böyle oldu." dedi.

6’lı masaya ilişkin soruya Sancar, “Biz 6’lı masayı olumlu buluyoruz. Elbette farklı çizgilerden partilerin bir araya gelip mutabakata varması olumlu. Asıl söylemek istediğimiz şu, 2019 seçimlerinde bir politika belirledik. Hiç pazarlık, müzakere görüşmesi yapmadık. Bu iktidarı durdurmak için, batıda aday çıkarmadık” dedi.

Kaynak:TGRT Haber


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Türkiye’nin ilk başörtülü valisi Kübra Güran Yiğitbaş jandarmayı ziyaret etti!Önceki Haber

Türkiye’nin ilk başörtülü valisi Kübra G...

Giderek ŞişmanlıyoruzSonraki Haber

Giderek Şişmanlıyoruz

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!