Türkiye’nin ilk başörtülü valisi Kübra Güran Yiğitbaş jandarmayı ziyaret etti!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Türkiye’nin ilk başörtülü valisi Kübra Güran Yiğitbaş jandarmayı ziyaret etti!
Türkiye Normalleşiyor... Türkiye’nin ilk başörtülü valisi Kübra Güran Yiğitbaş jandarmayı ziyaret etti!

Afyonkarahisar Valisi Kübra Güran Yiğitbaşı, İl Jandarma Komutanlığı’nı ziyaret etti. Mehmetçikle öğle yemeği yiyen Yiğitbaşı daha sonra ise askerlerle hatıra fotoğrafı çektirdi.

Türkiye’nin ilk başörtülü valisi Kübra Güran Yiğitbaşı görev yaptığı Afyonkarahisar’da çalışmalarına devam ediyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın imzasıyla Afyonkarahisar’a atanan Yiğitbaşı, yaptığı çalışmalar ile kısa sürede bölge halkının gönlünü kazandı. Vali Yiğitbaşı, Afyonkarahisar İl Jandarma Komutanlığı’na ziyarette bulundu. Törenle karşılanan Vali Yiğitbaşı heyetle birlikte içeri geçti.

SEMPOZYUMA BAŞKANLIK YAPTI

Yiğitbaşı burada İçişleri Bakanlığı tarafından düzenlenen "Güvenli Trafik, Güvenli Tarım" sempozyumuna, ilgili birimlerle birlikte video konferans yöntemi ile katıldı. Jandarma Genel Komutanlığı ev sahipliğinde gerçekleştirilen sempozyuma, Mülki Amirler, İl Jandarma Komutanı, İl Emniyet Müdürü, İl Tarım ve Orman, Milli Eğitim Müdürü ve diğer sorumlu birimler katıldı.
 

MEHMETÇİK İLE ÖĞLE YEMEĞİ

Sempozyuma Vali Yardımcısı Ali Rıza Çalışır ile beraber katılan Vali Yiğitbaşı, toplantı sonrasında Destek Bölük Komutanlığı’na geçerek Mehmetçik ile birlikte öğle yemeği yedi. Menüde sebze çorbası, pırasa, Ankara tava, meyve ve yoğurdun bulunduğu öğle yemeği, sofra duası ile başladı. Vali Yiğitbaşı programına, Üniversite Rektörleri, İl müdürleri ve birçok uzmanın katıldığı öğle yemeği sonrası Mehmetçik ile hatıra fotoğrafı çektirerek son verdi.

Türkiye’nin ilk başörtülü valisi Kübra Güran Yiğitbaşı kimdir?
1979 yılında Ankara’da dünyaya gelen Kübra Güran Yiğitbaşı, aslen Ankaralıdır. Lisans eğitimin Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü’nde tamamladı. Ardından İstanbul Ticaret Üniversitesi Uygulamalı Psikoloji Bölümü’nde, “Baba Yoksunluğunun Çocuk Üzerindeki Etkisi” üzerine yapmış olduğu çalışmayla birlikte yüksek lisansını tamamlamıştır. Kübra Güran Yiğitbaşı, 2012 yılında Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazeticilik Bölümü’nde, “İkna Edici İletişim Sürecinde Siyasal Mesaj Tasarımı” isimli teziyle doktora eğitimi görmüş ve mezun olmuştur.

TÜRKİYE’NİN İLK BAŞÖRTÜLÜ VALİSİ

Türkiye Cumhuriyeti Aile ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardımcısı olarak görev yapan Kübra Güran Yiğitbaşı, 12 Mayıs 2022 tarihinde Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı Valiler Kararnamesi ile Afyonkarahisar valisi olarak atanmıştır. Yiğitbaşı, Türkiye’nin ilk başörtülü valisi olarak tarihe geçmiştir.

Kaynak:TGRT Haber


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Türkmen gazı için imzalar atıldı!Önceki Haber

Türkmen gazı için imzalar atıldı!

Büyükşehirleri Bizim Sayemizde KazandılarSonraki Haber

Büyükşehirleri Bizim Sayemizde Kazandıla...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!