Hayaline kavuşmak için köyüne döndü

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Hayaline kavuşmak için köyüne döndü
Hayaline kavuşmak için köyüne döndü: Devletten aldığı destekle çiftlik kurdu

Hayalindeki çiftliğe kavuşmak için Yurt dışından Türkiye'ye dönen genç girişimci Bedir Çelik, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumunca (TKDK) sağlanan destekle Şanlıurfa’da kırmızı et üreten tarımsal işletmeyi kurdu. Genç girişimci, devletin desteğiyle hayvancılığın tekrar rağbet görmeye başladığını söyledi. OSB'de çok sayıda boş çiftlik parseli olduğunu işaret ederek yatırımcılara çağrıda bulunan Çelik, “İşletmeyi kurmak aslında çok büyük bir maliyetmiş gibi görünüyor ama gerçekten çok cazip durumda. Yatırımcıların burayı canlandırmaları hem şehrin hem de ülkenin ekonomisine çok büyük katkı sağlayacaktır" dedi.

Çiftliği kurma sürecini anlatan Çelik, ailece çiftçiliğe aşina olduklarını aktararak Şanlıurfa Tarıma Dayalı İhtisas Besi Organize Sanayi Bölgesi'nde çiftlik kurmak için tahsis usulü arazi satın aldığını ardından inşaat, makine ve ekipman için TKDK'ye başvurduğunu anlattı.

Buradan yaklaşık 2,5 milyon lira proje bedeli çıktığını dile getiren Çelik, "Bunun yüzde 70'ine kadarlık kısmını hibe olarak aldık ve inşaatımız geçen yıl ağustos ayında bitti. Ziraat Bankasından hayvan kredisine başvurduk.


Yaklaşık 120 hayvan aldık. Küçükken aldığımız hayvanları besleyip büyütüyoruz. Bir kısmını kesime gönderirken yerine yenilerini alıyoruz. İşletmemiz 120 hayvan kapasiteli, ileride bu sayıyı artırmayı hedefliyoruz. Daha önce yurt dışında yaşıyordum. Böyle bir çiftlik kurmak uzun zamandır hayalimdi, TKDK destekleriyle bunu sağladık. Çiftlik kurmak için Şanlıurfa’ya döndüm” diye konuştu.

Devletin desteğiyle hayvancılık tekrar tercih edilmeye başlandı


Tarıma Dayalı İhtisas Besi OSB’nin Şanlıurfa’ya çok büyük bir katkı sağladığını, TKDK ve Ziraat Bankasının desteklerinin hayvancılığı çok daha cazip hale getirdiğini belirten Çelik, şehirde bitme noktasında olan hayvancılığın potansiyelinin tekrar arttığını kaydetti.

Kaynak:Yeni Şafak


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
İyi Parti'den yerel seçim kararıÖnceki Haber

İyi Parti'den yerel seçim kararı

İsveç akıllanmıyorSonraki Haber

İsveç akıllanmıyor

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!