İsviçre’deki Libya Siyasi Diyalog Forumu oturumları Kovid19 nedeniyle verilen aranın ardından yeniden başladı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
İsviçre’deki Libya Siyasi Diyalog Forumu oturumları Kovid19 nedeniyle verilen aranın ardından yeniden başladı
Libya’da yapılacak 24 Aralık seçimlerinin hukuki altyapısını tartışmak için bir araya gelen 75 forum üyesinden 4’ünde Kovid19 tespit edildi

NYON (AA) Birleşmiş Milletler (BM) öncülüğünde İsviçre'de yapılan Libya Siyasi Diyalog Forumunda (LSDF), bazı katılımcıların yeni tip koronavirüs (Kovid19) testlerinin pozitif çıkması üzerine ara verilen oturumlar yeniden başladı.

AA muhabirinin BM Libya Destek Misyonu (UNSMIL) Sözcüsü Jean Alam'dan aldığı bilgiye göre, Libya'da 24 Aralık'ta yapılması planlanan parlamento ve başkanlık seçimlerinin hukuki altyapısının görüşüldüğü İsviçre'nin Nyon kasabasındaki toplantının üçüncü gününde üyelerden 4'ünde Kovid19 tespit edildi.

Alam, dün toplantı yerinde yapılan rutin testlerden sonra, LSDF katılımcılarından birinin Kovid19 testinin pozitif çıktığını, söz konusu katılımcının gerekli tıbbi bakımın sağlanmasının ardından karantinaya alındığını belirtti.

Vakanın ardından temaslı takibi yapılması için BM personeli dahil tüm LSDF katılımcılarının hızlı bir Kovid19 testine tabi tutulduğunu aktaran UNSMIL Sözcüsü, bu testlerin ardından 3 vakanın daha tespit edildiğini ve bu kişilerin de karantinaya alındığını kaydetti.

"LSDF müzakerelerinin devamını sağlamak için tüm sağlık önlemleri sıkı bir şekilde takip ediliyor" diyen Alam, oturumlara kaldığı yerden devam edildiğini aktardı.

İsviçre'de yapılan LSDF'nin sabahki oturumlarına, üyelerden ikisinde Kovid19 tespit edilmesi üzerine ara verilmişti.

UNSMIL öncülüğünde Libya krizine siyasi çözüm için başlatılan ve Libya'nın farklı siyasi ve sosyal kesimlerini temsilen seçilen 75 kişi ile yürütülen LSDF'nin Kasım 2020'de Tunus'ta yapılan ilk toplantısında, 24 Aralık 2021'de seçimlere gidilmesi kararı alınmıştı.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Afganistan ve Irak’ın işgalinin mimarı eski ABD Savunma Bakanı Rumsfeld öldüÖnceki Haber

Afganistan ve Irak’ın işgalinin mimarı e...

Gazze’de, İsrail saldırısı sonrası rehabilitasyon amacıyla ”Psikolojik Deşarj” adlı bisiklet yarışı düzenlendiSonraki Haber

Gazze’de, İsrail saldırısı sonrası rehab...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!