Türban üstü peruk yapılır

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Türban üstü peruk yapılır

Başörtüsü yasağının olduğu günlerde bu ibareyi bazı kuaför salonlarının tabelalarında görebilirdiniz. Bence Kemalist muhayyilenin başörtülü kadınlara karşı yenilgisinin en net ifadesidir.
Fransız Aydınlanmasından mülhemKemalist muhayyileye göre eğitim, kadını"aydınlatacak"tır. Rasyonel, Batılı ve çağdaş olan kadın ise başörtüsü gibi "köhneleşmiş bir eski inancın"göstergesini kendiliğinden reddecek ve Kemalizmin düsturlarınıbenimseyecektir. Bunun gerçekleşmesi için tesis edilen ve Kemalizmi tekhakikat olarak benimsetip, onun ritüellerini tekrarlatan eğitim sistemindençıkıp da bir kadının başörtüsü takması onlara göre olacak iş değildir.
Başörtüsünde ısrar eden eğitimli kadın olsa olsa ya toplum için gerici bir tehdittir ya da baskı altındadır. Tehditse cop yemekten okuldan atılmaya, ikna odalarından yerde sürüklenmeye dek tüm araçlarla ezilip dışlanmalıdır.
Baskı altındaysa, okulda da başını açma baskısına uğratılıp, ona baskıyaptığını düşündükleri babasının, abisinin ya da kocasının hükmüne muhtaçolacağı eve gönderilmelidir. Yasakçılar bunda bir çelişki ya da zulüm biçimi görmezler. Yeter ki başörtülü kadınlar gözden ırak olsundur. Onlar görünmezkılınırsa, kendilerine kurdukları muhayyel dünya, aksamaya uğramadan dönmeye devam edecektir. Tek umurlarında olan da budur.


Peruk taktığını anladıkları kızlara baktıklarında ise çifte zafer söz konusudur. Hem muhayyel dünyaları dönmeyi sürdürmekte hem de o "örümcek kafalıları" inançlarına aykırı davranmaya zorlayarak gücü ellerinde tuttuklarını hissetmektedir.
Yüksek eğitim ve kariyer sahibi olup başörtüsünü muhafaza eden kadınlar,sadece varolarak Kemalist toplum mühendisliğinin çöktüğünü ilan eden birer ayaklı göstergedir. Onlara yönelen nefret, çöktüğü kabullenilemeyen bu hülyaya dairdir.

 

yazının devamı için tıklayın

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Refahyol’un RP’li bakanları niye susar?Önceki Haber

Refahyol’un RP’li bakanları niye susar?

Ferrari’den 720 HP’lik F8 Tributo sürpriziSonraki Haber

Ferrari’den 720 HP’lik F8 Tributo sürpri...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!