Türkler ve Kürtler kardeştir

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Türkler ve Kürtler kardeştir
Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, 19 Kasım'da başlatılan Pençe Kılıç Harekatı'nda 364 teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı. Akar, yıl başından bu yana ise yaklaşık 4 bin teröristin etkisiz hale getirildiğini söyledi.

Akar, Meclis Genel Kurulunda, Bakanlığının 2023 yılı bütçesi üzerinde yaptığı konuşmada, savunma ve güvenlik konularının devletin ve milletin bekası açısından vazgeçilmez olduğunu ve günlük tartışmaların dışında tutulması gerektiğini söyledi.

Küresel ve bölgesel düzeyde gelişmelerin hızlandığı, mevcut sorunlara yenilerinin eklendiği, artan risk, tehdit ve tehlikelere bağlı güvenlik kaygılarının en üst seviyeye çıktığı bir dönemden geçildiğine dikkati çeken Akar, "Böylesine hassas bir süreçte Türkiye olarak tüm gelişmeleri yakından takip etmekte, proaktif davranarak savunma ve güvenlikle ilgili her türlü tedbiri almaya gayret göstermekteyiz." diye konuştu.

 "Türkler ve Kürtler kardeştir"

Akar, Mehmetçiğin 8,5 metre kar, eksi 39 ile artı 44 derece gibi hava ve her türlü arazi koşulunda, canı pahasına, büyük bir kahramanlık ve fedakarlıkla görev yaptığını vurgulayarak "Beklentimiz sadece Mehmetçiğin emeğine saygı gösterilmesidir." dedi.

Terörle mücadeleye değinen Akar, "24 Temmuz 2015’ten bugüne kadar yurt içinde, Irak ve Suriye’nin kuzeyinde toplam 37 bin, sadece bu yılın başından itibaren ise 4 bin civarında terörist etkisiz hale getirilmiştir." bilgisini paylaştı.

Tüm terör örgütlerine karşı mücadelenin artan bir şiddet ve tempoda, taarruzi bir ruhla, "ölürsem şehit, kalırsam gazi" anlayışıyla, azim ve kararlılıkla, başarılı bir şekilde devam ettiğini dile getiren Akar, "Özellikle ifade etmek isterim ki icra edilen tüm operasyonlarımız BM Şartı’nın 51’inci maddesinde belirtilen meşru müdafaa hakkı kapsamında ve uluslararası hukuka uygun, komşularımızın toprak bütünlüğüne ve egemenlik haklarına saygılı, sadece ve sadece terör unsurları hedef alınarak, dini ve etnik kökenine bakılmaksızın masum insanlar başta olmak üzere tarihi, dini, kültürel dokular, sivil altyapı ve çevre ile koalisyon unsurlarının güvenliğine ve korunmasına hiçbir ordunun göstermediği kadar azami dikkat ve hassasiyet gösterilerek icra edilmektedir." açıklamalarında bulundu.

"Kimyasal silah" iddialarına yönelik değerlendirmelerde bulunan Akar, şöyle devam etti:

"Kahraman ordumuzun başarılarına gölge düşürmek, terör örgütüne nefes aldırmak, adeta solunum cihazı bağlamak isteyenlerin 'TSK'nın kimyasal silah kullandığı' ve benzeri düşmanca iftiralar, tamamen gerçek dışıdır, bir hezeyandır. Özellikle yurt dışında bir algı oluşturmaya yönelik 'Çamur at, izi kalsın.' çabasıdır. TSK'da kimyasal silah ve mühimmat geliştirilmemekte, üretilmemekte, stoklanmamakta, kullanılmamakta, envanterde uluslararası hukuk ve anlaşmalarla yasaklanmış hiçbir silah ve mühimmat asla bulundurulmamaktadır. Buna rağmen hala aynı mesnetsiz iddialar dillendiriliyor."

 "Teröristlerin yaptıklarının hesabını sormaya devam edeceğiz"

TSK'nın tek hedefinin teröristler olduğunu vurgulayan Akar, "Terörist neredeyse hedefimiz orasıdır. PKK eşittir YPG/PYD, hepsi aynı. Bizim için adları ne olursa olsun, kim destek verirse versin, ülkemizi ve asil milletimizi terör belasından kurtarmakta kararlıyız." ifadesini kullandı.

Kaynak:TGRT Haber


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Türkiye'den Rusya'ya PKK mesajıÖnceki Haber

Türkiye'den Rusya'ya PKK mesajı

Türksat 6A 2023 te uzayda olacakSonraki Haber

Türksat 6A 2023 te uzayda olacak

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!