Vatandaşın sevinci yarıda kaldı, bayiler zam üstüne zam yaptı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Vatandaşın sevinci yarıda kaldı, bayiler zam üstüne zam yaptı

Hükümetin sıfır araçlara yönelik açıkladığı matrah düzenlemesine vatandaş sevinemedi. Matrah düzenlemesinin üzerinden bir hafta geçmeden bayilere giden vatandaş zamla karşılattı. Bayilerin yaptığı zam nedeniyle indirimli sıfır araç bulmak imkansız hale geldi.  

Vatandaş, sıfır araç alacağım hayali yarıda kaldı. Devlet artan fiyatlara karşı matrah artışına gitti ama daha 1 hafta olmadan araçlara zam geldi. Üstelik indirimli araçları bayilerde bulmak neredeyse imkansız. TGRT Haber muhabiri Kaan Kalyoncu, konuya ilişkin detayları paylaştı.

Otomotiv sektörünün ve sıfır otomobil almak isteyenlerin beklediği matrah düzenlemesi Resmi Gazete'de yayımlandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın imzasıyla yayımlanan düzenlemeyle binek otolara uygulanan özel tüketim vergisi matrahlarında değişikliğe gidildi. Kararla, motor silindir hacmi 1600 CC'nin altındaki araçlarda matrah alt limiti 120 bin liradan 184 bin liraya; üst limit ise 200 bin liradan 280 bin liraya yükseltildi.

HANGİ ARAÇ NE KADAR OLACAK?

Ancak açıklanan matrah düzenlemesi beklenin altında kaldı. Çünkü araç sahibi olmak isteyen kişiler, daha büyük indirim bekliyordu. Matrah düzenlemesi 9 modeli kapsıyordu. Üstelik o araçlarda donanımsız boş paketler ve manuel vitesli araçlardı.

Matrah düzenlemesi en çok A ve B sekment araçları etkiledi.  B sekment bir araç matrah düzenlemesi öncesinde 576 bin liraya satılıyordu. Yeni düzenlemeyle birlikte 542 bin liraya kadar. 32 bin liralık indirim yapıldı.
GÖZLER İKİNCİ EL PİYASASINA ÇEVRİLDİ

Matrah düzenlemesi yapıldı ancak araç sahibi olmak isteyenler bu düzenlemede hayal kırıklığı yaşadı. Çünkü o beklenen indirim araçlarda yapılmadı. Sıfır araç almak isteyen vatandaşlarda showrooma gittiğinde araç yok cevabı alıyor. Araç sahibi olmak isteyenler rotasını 2. el piyasasına çevirdi.

Kaynak:TGRT Haber


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Almanya’dan 400 bin yeni işçi alımı kararı!Önceki Haber

Almanya’dan 400 bin yeni işçi alımı kara...

Dijital terör güvenlik tehdidiSonraki Haber

Dijital terör güvenlik tehdidi

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!