Elif E. BAYRAKTAR

Elif E. BAYRAKTAR

Mail: elif.alaca@hotmail.com

Zaman Ne Kadar Hızla Geçiyor

Muhtemelen siz de aynı düşüncedesiniz. Bugün pazartesi mesela ve bir önceki pazartesi günü olanlar sanki birkaç gün önce yaşanmış gibi. Yanılmıyorsunuz; zaman gerçekten hızlı geçiyor. Ahir zamandayız ve zaman kısalıyor. Önce "zaman nedir?" kısaca bakalım:


Zaman, bir anı başka bir anla kıyasladığımızda ortaya çıkan algı ve tamamen algılayana bağlı, yani izafi/göreceli bir kavram. Penceremizden caddeye baktığımızda, görüş alanımıza giren ilk araç ile ikinci aracı gördüğümüz an arasında bir süre olduğunu düşünüyor ve arada geçen süreye zaman diyoruz. İkinci aracı gördüğümüz anda, ilk aracın bilgisi zihnimizdeki bir bilgidir; o bilgiyi yaşadığımız anla kıyaslayarak zaman algısını elde ediyoruz. Bu kıyaslamayı yapmasak zaman da olmayacaktır.

Arkadaşlarımızla oturup, sohbet ettiğimizi düşünelim. Ne kadar süre birlikte olduğumuz konusunda, herkes farklı bir zaman süresinden söz edecektir. O halde zamanın akış hızıyla ilgili bilgi, algılayana göre değişiyor.


Zaman, algılayana bağlı göreceli bir kavram ancak günümüzde zamanın kısaldığı konusunda herkes aynı görüşte. Bu durum, Peygamberimiz(asm)'ın hadislerinde haber verdiği bir olay olduğu gibi aynı zamanda bilimsel de bir gerçek.


Peygamberimiz(asm) birçok hadisiyle ahir zamanda zamanın kısalacağına işaret ediyor: “Zaman (dilimleri) -birbirine- yaklaşmadıkça (hızlanmadıkça) kıyamet kopmaz. Öyle ki bir sene bir ay; bir ay bir hafta; bir hafta bir gün; bir gün bir saat; bir saat ise bir ateş korunun yanıp sönmesi kadar kısa olur.” (Kenzu’l-Ummal, h. no: 38504)

 

Ahir zaman Peygamberi, ahir zamanın herhangi bir bölümünde “zamanın yaklaşmasının/hızlanmasının” varlığına dikkat çekiyor. Hadis-i şerifteki bu ifade, bilimsel bir çalışma olan “Schumann Rezonansı” teorisinin gösterdiği zaman hızının artışı ve dolayısı ile zamanın kısalmasına işaret ediyor olabilir.

 

Aşağıda biraz daha detaylandıracağım Schuman rezonansının artması, küresel faktörler, dünyanın ağırlık merkezinin değişmesi ve diğer sebeplerden dolayı dünyanın dönüş hızı artıyor. 24 saat süren bir gün de giderek kısalıyor. Bunun anlamı saatteki yelkovan ve akrebin giderek daha hızlı dönmesi.

 

‎Schumann Rezonansı Nedir?

 
Dünyanın yüzeyi ve atmosferimizin son savunma hattı olan iyonosfer tabakası arasında 55 km’lik bir boşluk bulunuyor ve bu boşluk rezonans özelliği taşıyor. (Rezonans, bir nesnenin en doğal olarak titreşmeyi istediği frekans olarak tanımlanabilir.) Schuman Rezonansı ilk defa 1952'de fizikçi Winfried Otto Schumann tarafından açıklanan, 1957 de de Schuman ve Konig tarafından kanıtlanmış olan yeryüzü ile atmosferdeki en fazla enerji yüküne sahip olan iyonosfer tabakası arasında meydana gelen doğal titreşime deniyor. Kısaca dünyanın zemin temel frekansı ya da nabzına verilen isimdir bu.


Dünya’nın zemin temel frekansı, ya da “kalp atışı” (Schumann Rezonansı, SR olarak adlandırılıyor) hızla artıyor. Coğrafi bölgelere göre değişkenlik göstermesine rağmen, onlarca yıldır toplam ölçüm 7.8 devir/saniye’yi gösteriyordu.

 

Bu değerin sabit olduğu düşünülüyordu ve global askeri haberleşme sistemi bu frekans üzerine geliştirilmişti. Son raporlara göre, 1980'den itibaren hızla artış gösteren bu değer, bugün yaklaşık 11 devir. Bu oranın 13 devire ulaştığında duracağı iddia ediliyor.

 

Ayrıca saniyede 1000′in üstünde olan yıldırım ve şimşek çakmalarının da saniyede 2000′e çıktığı tespit edilmiş. Aynı zamanda iyonosfer tabakasından yeryüzüne akan elektrik enerjisi de toplam olarak eskisinin iki katına çıkmış.

 

“2012′ye Doğru İnsanın Uyanışı” başlıklı bir makalede Schumann Rezonansının 12 Hertze yükselmesinin insanın beyin dalgalarında değişme ve gelişmelere neden olacağı ve böylece insanların uykulu halden uyandırılarak bilinçli hale geleceği tezi ileri sürülüyor.

 

Bilim, bu “kalp atışı” oranının neden yükseldiğini ya da yükselişe neden olanın ne olduğunu net ve kesin delilleriyle açıklayamıyor… Kuşkusuz tümü, Allah’ın sonsuz ilmidir. Ve O, ilminden dilediği kadarını verir…

 

Bizler dönüp geriye baktığımızda, yaşadığımız her günün ne kadar da çabuk geçtiğini düşünüyoruz. Yaşayacağımız günler de aynı hızla geçecek unutmayalım. Ki yavaş da geçse dünya hayatımız belirlenmiş olan günde son bulacak... Merhametlilerin en merhametlisi Allah, zaman hızlı geçiyor da olsa elbette hepimize öğüt alıp davranışlarımızı düzeltebileceğimiz bir süre veriyor.

… Artık dileyen Rabbine bir yol bulabilir. (İnsan Suresi, 29)

Yorum Yazın